Vas Magozd je v osrčju narave. Makadamska cesta, ki se vije do nje od Trnovega, je eden izmed odsekov na pohodniški poti Alpe Adria Trail.

Le 15 minut hoda od hiše se nahaja eden najlepših slovenskih slapov – Kozjak. Zanimiv je lahko kot izletniška točka, še lepše pa je soteskanje po strugi potoka Kozjak. V bližini vasi je urejenih več kakovostnih plezališč, namenjenih športnemu in balvanskemu plezanju. Krn je znan turnosmučerski biser pozimi, poleti pa zelo obiskna planinska točka. Soča pod vasjo od aprila do novembra vabi številne ljubitelje vodnih športov in ribičije. Pobočja na obeh straneh Soče so tudi priljubljena vzletišča jadralnih padalcev. 

Vasica se nahaja v območju, kjer so potekali boji Soške fronte. Na Polovniku in Krasjem vrhu so v muzeju na prostem urejene stare kaverne in frontni položaji. Urejene so tudi zgodovinske pohodniške poti (Pot miru). V Kobaridu se nahaja tudi znani in nagrajevani muzej zgodovine I. svetovne vojne.

Vasica Magozd je znana tudi po svojem tradicionalnem pustovanju. Tako je lokacija turistično zanimiva tako s športno-rekreativnega kot tudi kulturno-zgodovinskega vidika. Magozd je torej odlično izhodišče za turiste, ki jih zanimajo zimski ali poletni športi, neokrnjena narava, kulinarika ali zgodovina.